Denis Lasić:

Ministri su nervozni jer neće biti u budućoj vladi HNŽ-a

Denis Lasić
05.11.2014.
u 09:31

Lasić je rekao i kako neće dopustiti ubiranje političkih bodova preko Vlade HNŽ-a

Jučerašnju sjednicu Vlade HNŽ-a obilježio je izostanak ministara iz reda SDP-a sa sjednice. Sukob je navodno nastao zbog Statuta Agencije za privatizaciju HNŽ-a kojim bi se blokirala objava podataka o privatizaciji u ovoj županiji, kao i zbog odluke da se iz proračuna HNŽ-a osiguraju sredstva za obnovu prostora SDA i HDZ-a BiH koji su zapaljeni tijekom prosvjeda u veljači ove godine. Ministar financija Samir Hadžihusejnović je izjavio da je ta odluka nezakonita i da ta stavka u proračunu HNŽ-a uopće nije planirana. “Nemamo tih 600.000 KM niti ih imamo otkud preraspodijeliti. Mi jednostavno taj novac nemamo”, izjavio je, uz ostalo, Hadžihusejnović te najavio kako će poništiti ovu odluku Vlade HNŽ-a.

Lasićev odgovor

S druge strane, predsjednik Vlade HNŽ-a Denis Lasić je sve okarakterizirao kao pokušaj SDP-a da prikupi poneki politički bod. Naglasio je da Vlada nije planirala za obnovu stranačkih prostorija izdvojiti 600.000 KM nego 500.000 KM te kako bi se ta sredstva raspodijelila na ovaj način isključivo u slučaju rebalansa proračuna i ako se ocjeni da se ovaj prijedlog može ispuniti nakon što se izmire sve obveze iz proračuna. - Ova Vlada će raditi punom snagom sve do imenovanja nove vlade. Nikakva politička prepucavanja neću dopustiti preko Vlade ili proračunskih korisnika. Može se očekivati kako će saziv ove vlade biti sličan i u idućem mandatu. Sigurno je kako će jedina promjena biti ta da će se vlada sastavljati bez SDP-a i to je razlog zašto su ministri iz reda ove stranke nervozni - poručio je Lasić.

Usvojene odluke

Inače, Vlada je usvojila odluku o davanju suglasnosti na izmjene i dopune financijskog plana Službe za zapošljavanje HNŽ-a za 2014. godinu, odluku o davanju suglasnosti na financijski plan Službe za zapošljavanje HNŽ-a za 2015. godinu i odluku o davanju suglasnosti na odluku o izvršenju financijskog plana Službe za zapošljavanje HNŽ-a za 2015. Iz resora Ministarstva prometa i veza Vlada je usvojila više odluka o prijenosu okončanih projekata sanacija cesta u općinama HNŽ-a iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licencije. Vlada je usvojila i odluku o davanju suglasnosti na Statut Agencije za privatizaciju HNŽ-a, odluku o potpori za saniranje šteta nastalih na objektima političkih stranaka, koji su stradali tijekom nasilnih prosvjeda i dala suglasnost na ugovor o izvansudskoj nagodbi za izvršenje potraživanja dosuđenih pravomoćnim sudskim odlukama specijalnoj policiji MUP-a HNŽ-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?