sarajevo

Ministarstvo financija: Nije bilo govora o daljnjoj odgodi primjene Pravilnika

zgrada vlade
04.10.2016.
u 14:45

Na sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća održanoj 28. srpnja 2016. godine odlučeno je da se primjena Pravilnika o izmjenama Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dohodak odgodi do 3.10.2016. i nije bilo govora o daljnjoj odgodi primjene Pravilnika, rečeno je Feni iz Ministarstva financija FBiH.

Iz Ministarstva podsjećaju da su izmjene Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dohodak izravan rezultat donošenja Općeg kolektivnog ugovora, koji je stupio na snagu 23.6.2016. godine i svaka eventualna odgoda ovoga Pravilnika bila bi isključivo posljedica odgode primjene Općeg kolektivnog ugovora.

- Federalno ministarstvo financija i Vlada FBiH zajedno sa socijalnim partnerima imaju odgovornost za fiskalnu i financijsku stabilnost Federacije BiH. Prijedlog zaključaka predstavnika Udruženja poslodavaca sa IV. izvanredne sjednice Ekonomsko-socijalnog vijeća je jednostrani prijedlog i nije usuglašen između svih sudionika ESV-a – navode iz Ministarstva u izjavi za Fenu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?