Od ukupno 3000 presuđenih

Ministarstvo dobilo 20 presuda u svoju korist

21.11.2016.
u 07:00

Onoga trenutka kada je federalna Vlada na mjesto ravnatelja Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja imenovala Ivu Šandrka, stvoreni su preduvjeti da se revizija branitelja vrati u zakonske okvire. Platformaška Vlada i bivši ministar branitelja FBiH Zukan Helez sve do tada provodili su reviziju branitelja kako im je odgovaralo. Spomenuta institucija je zajedno s platformaškom Vladom radila na preimenovanju logora Armije BiH u sabirne centre te su masovno izvodili bivše pripadnike HVO-a iz prava. I nekoliko mjeseci nakon Šandrkova imenovanja, Helez i ostatak “platformaša” ne mogu se pomiriti s činjenicom kako ovu instituciju nemaju pod svojom kontrolom. Tako je Helez u nedavnom medijskim istupima izjavio kako se radi o političkoj igri HDZ-a BiH te kako će, čim se vrati na vlast, ovu instituciju vratiti tamo gdje je bila u njegovom mandatu te će nastaviti s revizijom koju je provodio.

Odluke sudova

Ipak, odluke sudova koje se odnose na slučajeve nelegalne revizije govore kako je Helez, ali i Institut, donosio odluke koje nisu legalne...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije