Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Ministar Mitrović obišao gradilište mosta Gradiška

25. rujna 2020. u 12:41 0 komentara 248 prikaza

Ministar prometa i veza Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović sa ministrom prometa i veza Republike Srpske Đorđem Popovićem, direktorom Autoputeva Republike Srpske Dušanom Topićem i predstavnicima izvođača Integral inženjering a. d. Laktaši i nadzora Institut IGH d. d. Zagreb obišao je gradilište na mostu preko rijeke Save kod Bosanske Gradiške.

Izgradnja mosta kod Bosanske Gradiške predstavlja zajednički projekt dviju zemalja, a realizira se na osnovu Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske. 

"Ovo je primjer dobre suradnje i zajedničke gradnje jednog od važnih infrastrukturnih projekata Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Očekujemo da se radovi intenziviraju i da na proljeće 2022. godine otvorimo ovaj most koji ima izuzetan značajan za obje zemlje, a naročito Bosnu i Hercegovinu jer se njime omogućava povezivanje na mrežu europskih cestovnih koridora“, istaknuo je ministar Mitrović.

 | Autor :

"Most preko rijeke Save će u skorijoj budućnosti već postojeću autocestu Bosanska Gradiška - Banja Luka povezati sa mrežom europskih autocesta, što ima izuzetan značaj za građane i privredu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine ali i regiju. Izgradnja dva mosta preko rijeke Save, u Bosanskoj Gradišci i Rači, najznačajniji su regionalni projekti koji se realiziraju u BiH“, ističe ministar Popović.

Most Bosanska Gradiška spojit će bh. autocestu sa planiranom brzom cestom sa hrvatske strane koja bi išla od granice sa Bosnom i Hercegovinom preko Virovitice i Okučana do granice sa Mađarskom.

 | Autor :

"Most preko rijeke Save kod Bosanske Gradiške jedan je od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u Republici Srpskoj i pravo je zadovoljstvo biti sudionik i svjedok realizacije ovako velikog i važnog posla, posebno jer se na početak izgradnje dugo čekalo. Izgradnjom ovog mosta će mreža autocesta u Republici Srpskoj biti povezana na europsku prometnu mrežu i tako dobiti svoj puni smisao i značaj“, rekao je direktor Topić. 

Ukupna dužina mosta je 426 metara, širina je 22,6 metara a imat će četiri prometna traka, po dva u svakom smjeru. 

 | Autor :

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.