posjeta

Ministar Crnadak primio šefa Misije OESS-a u BiH Bertona

01.02.2018.
u 18:28

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je danas šefa Misije OESS (Organizacija za europsku sigurnost i suradnju) u Bosni i Hercegovini Bruca G. Bertona (Bruce G. Berton).

Ministar je poželio dobrodošlicu šefu Misije OESS Bertonu, a zatim se zahvalio sugovorniku na svemu što je institucija OESS do sada uradila u BiH i predložio nastavak suradnje. Crnadak je zatim pozdravio angažman Misije OESS-a BiH na jačanju suradnje s drugim misijama OESS-a u regiji u područjima od zajedničkog interesa.

Šef Misje OESS Berton zahvalio se ministru Crnatku na pruženoj podršci za angažman i pomoć prvenstveno na rješavanju sigurnosnih pitanja i dosadašnjoj pomoći u vezi organizacije izbora 2018. godine. Ponudio je pomoć u realizaciji dijaloga na svim razinama vlasti u cilju prevazilaženja  problema koji koče izborni proces u BiH.

Tijekom sastanka šef Misije OESS Berton obavijestio je ministra Crnatka o predstojećoj posjeti BiH  generalnog tajnika OESS-a Thomas Gremingera koja je zakazana za 19.-21. veljače 2018.

Sugovornici su se složili da postoji potreba obnavljanja ugovora između BiH i OESS-a koji se odnosi na status OESS misije u BiH (diplomatski imuniteti, privilegije zaposlenih misije OESS-a u BiH). S tim u vezi inicirali su sastanke službi MIP BiH i OESS-a u cilju izmjena i redefiniranja  postojećeg ugovora koji tretira navedenu problematiku, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?