UBLAŽITI LOŠ UTJECAJ

Ministar Bevanda i koordinatorica UN-a o ekonomskim posljedicama pandemije

12.05.2020.
u 12:46

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda održao je danas sastanak s rezidentnom koordinatoricom agencija Ujedinjenih naroda (UN) Ingrid Macdonald gdje su glavne teme bile utjecaj pandemije Covid -19 na socioekonomsku situaciju u BiH.

Tijekom sastanka naglašeno je da se cijeli svijet susreo s teškim posljedicama ove pandemije, kako zdravtsvenim tako i ekonomskim i socijalnim, te da je nužno poduzeti hitne mjere kako bi se prevazišli štetni utjecaji i u Bosni i Hercegovini.

Ministar Bevanda zadovoljan je dugogodišnjom suradnjom između BiH i agencija UN-a koje imaju mnogobrojne projekte u implementaciji, ali i u planu za budućnost što će biti obuhvaćeno novim Okvirom razvojne pomoći UN-a za razdoblje 2021. – 2025. godine.

Na sastanku je naglašeno da uvijek ima prostora da se suradnja unaprijedi, ali da je uvijek bila neprocjenjiva i ključna pomoć koju UN putem svojih agnecija pruža u izvanrednim situacijama građanima BiH.

S obzirom na to da je ministar Bevanda kopredsjedatelj Zajedničkog upravnog odbora BiH i UN-a na sastanku je dogovoreno da se termin za naredni sjedinicu ovog tijela dogovori u najskorije vrijeme te da se nastavi s redovitim aktivnostima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije