idealan recept

Mini pogačice sa sirom brzo nestaju s tanjura

18.01.2022.
u 08:37

Ako voliš brzinske slane zalogajčiće koji će se topiti u ustima, onda je ovo recept za tebe

Naše bake su imale najbolje recepte, osobito kada je u pitanju tijesto. Nisu puno komplicirale niti su koristile puno sastojaka. Upravo je ovo jedan takav recept. Pogačice sa sirom su klasik kojeg većina obožava kao ukusan zalogaj uz neki fini namaz ili salamu. Kažem ti, bake su uvijek znale.

Sama priprema će ti uzeti 20-ak minuta; tijesto mora odstajati u hladnjaku neko vrijeme, a kada se pogačice ispeku pojest ćeš ih u pet minuta. 

Sastojci: 12,5 dag glatkog brašna 14 dag oštrog brašna 25 dag svježeg sira 25 dag maslaca 2 žumanjka 1 mala žličica soli 1 prašak za pecivo sezam i 1 žumanjak za premaz
 
Priprema: U posudu stavi glatko i oštro brašno te prašak za pecivo. Promiješaj. Maslac izvadi iz hladnjaka i naribaj ga u brašna. Zatim dodaj ocijeđeni svježi sir, žumanjke i sol. Spiralnim nastavcima izmiksaj sastojke dok ne dobiješ kuglu tijesta. Zatim tijesto stavi na pobrašnjenu podlogu, razvaljaj ga u kocku te presavini četiri puta. Ponovi to nekoliko puta. Tijesto omotaj prozirnom folijom i stavi u hladnjak na sat vremena. Pobrašni podlogu, tijesto razvaljaj na cm debljine i čašicom za rakiju izreži krugove. Posloži ih u tepsiju te premaži žumanjkom i pospi sezamom. Peci ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, 20-ak minuta.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?