Novi Travnik

Mimohod u organizaciji Mladeži HDZ-a BiH N. Travnik

27.04.2017.
u 08:00

U planinskom naselju Sebešić u općini Novi Travnik 2. srpnja 1993. ubijen je maloljetni Ivo Ivoš, sin Adolfa i Ane. Za ovaj zločin nitko nije odgovarao, nije pokretan ni istražni postupaka. unatoč činjenici da je Ivina majka davala iskaz službenim osobama. I ne samo da nije bilo nikakvih istražnih radnji niti pokrenutog postupka, nego Ivina majka Ana nikada nije dobila nikakav odgovor nadležnih pravosudnih institucija.

Prema informacijama koje smo dobili od Mladeži HDZ-a BiH Novi Travnik, već tradicionalno u znak pijeteta organiziraju mimohod do spomen - obilježja koje se nalazi na mjestu Ivinog stradanja. Ovaj put Mladeži HDZ-a BiH N. Travnika priključilo se i nekolicina članova Mladeži iz drugih srednjobosanskih općina, kako bi i na taj način odali počast nedužnom Ivi Ivošu koji je ubijen prije nego što je doživio punoljetnost. Ovaj je put u mimohodu bilo i nekoliko starijih žena iz Sebešića, te Ivina majka Ana. Nevjerojatnu snagu pokazala je ova skromna i ponizna žena koje je doživjela tešku tragediju gubitak malodobnog sina. Naime, ubijenog sina Ana je našla tri dana nakon njegovog ubojstva nedaleko od rodne kuće. U tom ratnom vihoru, u teškom vremenu, sama je morala napraviti drveni lijes za svog sina, iskopati grobnicu i ispratiti ga na vječno počivalište. - Mnogo mi znači da moj Ivo nije zaboravljen, da se bar ovi mladi ljudi sjete njegovog stradanja. Hvala im od sveg srca, a kazala sam im da nikoga ne mrze, da nikada nikomu ne nanesu bol, a pogotovo, ne daj Bože, bol kakvu sam ja doživjela. Nitko, naime, nije zaslužio smrt kao moj sin, ni patnju i bol kakvu ja zauvijek nosim u sebi, kazala je tužna majka Ana Ivoš. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?