Predsjednik RS-a

Milorad Dodik najavio žalbu sudu i kaznenu prijavu protiv članova SIP-a

milorad dodik
Josip Regovic/PIXSELL
05.12.2022.
u 18:31

Predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je da će u roku od 24 sata biti podnesena žalba nadležnom sudu i kaznene prijave protiv svih članova Središnjeg izbornog povjerenstva BiH koji su danas, kako je rekao, prekršili zakon zloupotrijebivši službeni položaj kako bi nanijeli štetu jednom političkom subjektu.

Dodik je nakon odluke SIP-a da prizna sporni listić sa izbora izaslanika u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, istakao da je SIP pokazao još jednom da nije sposoban da provoditi izborni proces u BiH, javlja Srna.

"Ako ima i mrva prava u pravosuđu BiH ova odluka SIP-a mora biti poništena", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, sve što su prema zakonu članovi SIP-a danas mogli uraditi jeste utvrditi je li prekršena procedura prilikom izbora izaslanika u Dom naroda, što su i učinili i utvrdili da nije bilo povrede postupka.

"Po zakonu, nisu imali pravo ulaziti u to je li očigledno nevažeći listić važeći, što su učinili. Za to je nadležno povjerenstvo Narodne skupštine Republike Srpske", rekao je Dodik.

Središnje izborno povjerenstvo BiH priznalo je danas sporni listić s posrednih izbora u Narodnoj skupštini Republike Srpske za pet izaslanika u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

To znači da će o petom izaslaniku iz RS-a olučiti žrijeb, odnosno hoće li SNSD dobiti četvrtog izaslanika ili oporba drugog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?