suđenje

Milorad Dodik i Miloš Lukić danas pred Sudom BiH zbog neizvršavanja odluka visokog predstavnika

Milorad Dodik
Fena
06.12.2023.
u 10:08

U Sudu Bosne i Hercegovine danas se nastavlja suđenje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršitelju dužnosti direktora Službenog glasnika tog bh. entiteta Milošu Lukiću zbog neizvršavanja odluka visokog predstavnika.

Prema ranijim najavama za danas je zakazano ročište u 13 sati. 

Sud Bosne i Hercegovine prihvatio je 21. studenoga zahtjev obrane predsjednika RS-a Milorada Dodika za odgađanje ročišta koje je bilo planirano za dan kasnije.

Sud BiH u listopadu je utvrdio da su se optuženi izjasnili da nisu krivi jer su obojica na ročištu rekla da ne razumiju optužnicu za kazneno djelo neizvršavanje odluka visokog predstavnika.

Kako se navodi u optužnici, Dodik i Lukić su od 1. do 9. srpnja ove godine u Banjoj Luci, svjesno i znajući da je visoki predstavnik Christian Schmidt donio odluku kojom se sprečava stupanje na snagu Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH, poduzimali službene radnje u cilju nastavka zakonodavnog postupka.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije