sastanak u Zagrebu

Milanović s Karamatićem: Hrvatima u BiH se mora osigurati legitimna zastupljenost u svim institucijama BiH

29.03.2023.
u 18:54

Milanović i Karamatić razgovarali su o položaju Hrvata u BiH pri čemu su se složili kako se Hrvatima u BiH, kao jednakopravnom i konstitutivnom narodu, mora trajno osigurati legitimna zastupljenost u svim institucijama BiH, uključujući i Predsjedništvo BiH

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović razgovarao je danas s Mariom Karamatićem, predsjednikom Hrvatske seljačke stranke u Bosni i Hercegovini i ujedno članom Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora BiH. 

Milanović i Karamatić razgovarali su o položaju Hrvata u BiH pri čemu su se složili kako se Hrvatima u BiH, kao jednakopravnom i konstitutivnom narodu, mora trajno osigurati legitimna zastupljenost u svim institucijama BiH, uključujući i Predsjedništvo BiH, priopćio je Ured Predsjednika RH.

Tema razgovora u Uredu Predsjednika Republike bio je i proces uspostave vlasti nakon općih izbora koji su održani u BiH.

U ime Hrvatskog narodnog sabora BiH, Karamatić je zahvalio predsjedniku Milanoviću na svemu što je do sada učinio i što čini za Hrvate u BiH, odnosno za ostvarivanje njihovih prava kao jednakopravnog i konstitutivnog naroda BiH.

Uz Karamatića na sastanku je bio i gospodin Ivan Lukenda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?