Županijski sud u Zagrebu potvrdio:

Milan Bandić može obnašati dužnost gradonačelnika Zagreba

paralax - bandic
VL
13.04.2015.
u 12:32

Zagrebački Županijski sud u ponedjeljak je objavio ranije donesenu odluku izvanraspravnog vijeća prema kojoj gradonačelnik Milan Bandić, koji se u istrazi u aferi Agram od prošlog tjedna ponovno brani sa slobode, može obavljati svoju dužnost.

"Izvanraspravno vijeće djelomično je prihvatilo žalbu okr. Milana Bandića na rješenje suca istrage kojim je odbio prijedlog obrane da mu se ukinu izrečene mjere opreza. Tako i dalje egzistira mjera zabrane uspostavljanja ili održavanja veze sa svjedocima koji još nisu ispitani u istrazi dok je istovremeno ukinuta zabrana obavljanja profesionalne djelatnosti gradonačelnika Grada Zagreba", objavljeno je u ponedjeljak na internetskoj stranici Županijskog suda.

Dodaju da kao garancija da Bandić neće ometati istragu na snazi ostaje jamstvo od 15 milijuna kuna.

"Ovo rješenje uslijedilo je nakon odluke Ustavnog suda kojom je Bandić pušten na slobodu te je cjelokupni postupak vraćen u stadij u kojem je vijeće moralo ponovo razmatrati izrečene mjere opreza", pojašnjavaju na sudu.

Zamjenik glasnogovornika zagrebačkog Županijskog suda Ratko Šćekić još je u petak potvrdio da je izvanraspravno vijeće donijelo odluku, ali da ona službeno neće biti objavljena prije nego što ju prime Uskok i Bandićeva obrana.

Osim izvanraspravnog vijeća o slučaju zagrebačkog gradonačelnika u petak je odlučivao i sudac istrage koji je odbio novi zahtjev Uskoka da se Bandiću ponovno odredi istražni zatvor te da mu se "oduzme" jamstvo od 15 milijuna kuna. (Hina)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije