Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Mikulić: Radit ćemo na jačanju pozicije hrvatskog naroda u BiH

11. svibnja 2019. u 19:23 0 komentara 240 prikaza
Pogledajte galeriju 1/4

Konstituirajuća sjednica jedanaestog saziva Predsjedništva Mladeži HDZ BiH održana je danas u Čapljini. Na početku sjednice članovima Predsjedništva Mladeži HDZ BiH riječi dobrodošlice uputio je domaćin, gradonačelnik grada Čapljine i predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Čapljina dr Smiljan Vidić, istaknuvši veliko zadovoljstvo što je ova prva sjednica novog saziva Mladeži HDZ BiH održana upravo u Čapljini iz kojeg gradskog odbora i dolazi predsjednik Mario Mikulić. Čestitao je novoizabranom sazivu Mladeži i zaželio uspješan rad u mandatu, priopćeno je iz Mladeži HDZ-a BiH. 

Nakon uvodnih riječi dobrodošlice i prije samog početka sjednice Predsjedništvo mladeži održalo je sastanak sa Željanom Zovko, zastupnicom u Europskom parlamentu i kandidatkinjom Hrvatske demokratske zajednice na izborima za Europski parlament.

Temom održanog sastanka bili su predstojeći izbori za Europski parlament, kao i aktivnosti koji se provode, govoreno je i o značaju izlaska na EU izbore te važnosti registracije birača. Rok za registriranje birača je do srijede 15. svibnja u nadležnim hrvatskim konzulatima, a izbori će se održati 26. svibnja.

Na održanom sastanku prezentirana je važnost izlaska na EU izbore, te je govoreno i o položaju hrvatskog naroda u BiH ali i vidljivom doprinosu zastupnika u EU Parlamentu na potpori koju pružaju BiH na putu prema Europskoj uniji.

Mikulić je istaknuo aktivan radi mladeži na prijavama za izbore na Europski parlament. Dotaknuo se konferencije „Europska mladež“ koja se prošle godine održala u Čapljini i poslala snažnu poruku važnosti Europske unije u položaju Bosne i Hercegovine i polažaju hrvatskog naroda, te važnosti Europskih izbora.

„Mladež je već prošle godine krenula aktivno u kampanju za Europske izbore te je kroz cjelokupan svoj rad i djelovanje to i promovirala a u konačnosti i pokazala u ožujku na izbornoj konvenciji Mladeži HDZ BiH pod nazivom „Glas budućnosti““, kazao je Mikulić.

Nakon uvodnih riječi uslijedio je i radni dio sjednice na kojem je Predsjedništvo Mladeži HDZ BiH usvojilo dokumente potrebne za sam rad Predsjedništva. Na sjednici je izabran novi Glavni tajnik Mladeži HDZ BiH Goran Bošnjak, a Predsjedništvo je ujedno kooptiralo i nove članove, Antonija Raič, David Damjanović i Goran Pejaković.

Predsjednik Mladeži, Mario Mikulić izrazio je veliko zadovoljstvo održavanjem sjednice u Čapljini, svom gradskom odboru, istaknuvši kako svi članovi mladeži moraju prvenstveno graditi pozitivne i čvrste temelje u svoim baznim odborima što dovodi boljem i kvalitetnijem predstavljanju Mladeži kao i ostvarivanju ciljeva na višim razinama.
 
„Pozicija mladih postaje sve odgovornija i vjerujem da ćemo zajedno kao novo vodstvo Mladeži, ali i svaki član Mladeži HDZ BiH, raditi sa istim ciljem jačanja pozicije hrvatskog naroda u BiH. U teškim vremenima za hrvatski narod potrebno nam je zajedništvo. Onda kada mislimo da nema izlaza, mi kao Mladež moramo iskazati posebnu hrabrost i spremnost da učinimo više nego do sada“ kazao je Mikulić.

U nastavku sjednice Predsjedništvo je pristupilo izradi programa rada Predsjedništva Mladeži HDZ BiH za razdoblje 2019. – 2021. koji će odgovoriti stvarnim potrebama i problemima mladih u BiH. Predsjedništvo će u razdoblju do sljedeće sjednice sačiniti
i plan aktivnosti za 2019. godinu kako bi što prije mogli nastaviti sa svojim aktivnostima na prostoru čitave Bosne i Hercegovine.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.