samo u bih

Migranti vjerni navijači Jedinstva Bihać, ulazak na stadion im besplatan

18.09.2018.
u 12:00

Broj migranata u Bosni i Hercegovini svakodnevno raste, a i dalje im je najzanimljivija Unsko-sanska županija. Tu borave dok ne pronađu način za ulazak u Europsku uniju. U nedostatku obveza stariji migranti redovito pune stadion u Bihaću. Vjerni su navijači Jedinstva, piše Večernji list BiH. 

U kolonama prema RH

Ulazak na stadion im je besplatan jer vodstvo kluba u tome vidi obostranu korist, odnosno tvrde kako je i jednima i drugima zajednički cilj Europa. - Najbolji nogomet u Bosni i Hercegovini igra se u Bihaću”, tvrde migranti. Ipak, ljubav prema spomenutom klubu traje kratko, odnosno onoliko koliko se migranti zadrže u ovoj županiji. Pripadnici Gorske službe spašavanja Bihać snimili su ovih dana kolone migranata u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice u blizini Bihaća. Na videosnimci vidljive su ogromne skupine migranata koji kroz planinske staze Plješevice nastoje prijeći hrvatsku granicu. U Bihaću se, prema procjenama Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije, nalazi između 3000 i 3500 migranata, a svakodnevno pristižu nove skupine iz brojnih zemalja Azije i Afrike. Mnogi od njih pokušavaju prijeći dobro čuvanu granicu Republike Hrvatske i nastaviti put prema zemljama zapadne Europe, a tom prilikom biraju nepristupačne staze i putove, čak i preko planine Plješevice. - Bojimo se da ne postanemo novi Calais, da ne budemo potopljeni - rekao je gradonačelnik Bihaća Suhret Fazlić referirajući se na francuski grad koji je postao odskočna daska za brojne, često nasilne, ilegalne migrante koji se pokušavaju dokopati Velike Britanije. Nasilni ilegalni migranti postaju sve veći problem i na području Hercegovačko-neretvanske županije. Redovito ih se pronalazi u izvršenju kaznenih djela, međutim, nakon privođenja uglavnom budu pušteni ponovno na slobodu. Tijekom posljednjih nekoliko dana uhićen je veći broj migranata u krađi u trgovinama trgovačkog centra Mepas. Najnoviji slučaj zabilježen je u trgovini DM.

Provalili u kuću u Mostaru

Djelatnik DM trgovine u spomenutom trgovačkom centru prijavio je da je uhvatio dva migranta u krađi predmeta koje su odbacili od sebe. Patrolna policija je utvrdila da se radi o migrantima bez dokumenata. Policiji su naveli kako su oba iz Palestine, 2000. godište, te da su prijavljena u Imigracijskom centru Delijaš-Sarajevo. Uz to, migranti su provalili u privatnu kuću u središtu Mostara i istu naselili. Iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije navode kako je vlasnik privatne kuće u Ulici I. B. Lakšića prijavio kako mu je provaljeno u kuću u kojoj nitko ne stanuje. Po dolasku na mjesto događaja djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije zatekli su u kući tri migranta pakistanskog državljanstva. Prema policijskom izvješću, migranti su u kuću ušli nakon što su razbili prozor. Tijekom boravka u istoj razmjestili su, odnosno razbacali, većinu zatečenih stvari.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?