Priprema u BiH

Migrante bi mogli smjestiti u vojarnama,sportskim dvoranama, šatorima...

16.11.2015.
u 06:30

'Problem se treba rješavati na nekim drugim granicama, uz Siriju. Mi smo spremni u onim kapacitetima koje imamo', kazao je Galijašević

Gradska uprava Bihać prije mjesec dana pripremila je na zahtjev nadležnih državnih organa informaciju o logističkim mogućnostima grada Bihaća u slučaju da izbjeglice iz Sirije krenu kroz BiH. Tim povodom održan je sastanak predstavnika Gradske uprave Bihaća i Ureda UNHCR-a u Banjoj Luci u cilju sagledavanja trenutačnih smještajnih kapaciteta u gradu Bihaću. Prema riječima Emdžada Galijaševića, gradonačelnika Bihaća, dobro je da nadležne institucije pripremaju kapacitete u BiH u slučaju da ruta izbjeglica krene kroz našu zemlju. - Problem se treba rješavati na nekim drugim granicama, uz Siriju. Mi smo spremni u onim kapacitetima koje imamo i, bez potpore države, ne možemo ni očekivati rješavanje eventualnoga smještaja izbjeglica, kazao je Galijašević. Kada su u pitanju smještajni i logistički kapaciteti grada Bihaća, oni postoje u vojarnama "Adil Bešić", Grmeč i Orljani, sportskoj dvorani Luke, sportskim dvoranama u osnovnim i srednjim školama.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?