NE ZNA SE GDJE JE

Migrant zaražen koronavirusom pobjegao iz izolatorija

19.08.2020.
u 16:47

Jedan od migranata kod kojeg je 12. kolovoza potvrđen korona virus pobjegao je iz izolatorija, potvrđeno je danas na pres-konferenciji vlasti u Unsko-sanskoj županiji.

Ministrica zdravstva Nermina Ćemalović potvrdila je danas ovu informaciju.

- Definitivno ga nismo našli. On je pobjegao. Sad gdje je dalje, na ulicama, izvan županije, to ne možemo znati. Testiran je još jedan migrant koji je bio s njim jer je došao iz 'gamea', vratio se. Sva sreća je u tome da on nije bio u kontaktu sa migrantima. Bio je izoliran, testiran je i čekamo rezultate, navela je on.

Kako je kazala, svaku srijedu testiraju sve sumnjive slučajeve na virus korona.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je 1.601 uzorak, od kojih je 234 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrovani su u svim kantonima. Do sada su u FBiH testirana ukupno 105.764 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 10.062 osobe.

U Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Bоlnici Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči u posljednja 24 sata izvršеnо је tеstirаnjе 471 lаbоrаtоriјskа uzоrkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 106 оsоba u Rеpublici Srpskој.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije