Hrvatska

Meteorolozi najavljuju kišu ponegdje, a onda novi toplinski val

ljeto
04.07.2021.
u 08:16

U nedjelju te osobito u ponedjeljak opet će u mnogim krajevima biti pljuskova i grmljavine, ponegdje vjerojatno i tuče, ali naravno - bit će i mjesta gdje neće pasti ni decilitar kiše.

Vjerojatnost za kišu na istoku Hrvatske u nedjelju je praktički zanemariva pa će dan biti djelomice sunčan i suh, s povećanjem naoblake prema večeri. Vjetar će biti slab. Jutarnja temperatura od 14 do 17, a najviša dnevna do 29 stupnjeva. U središnjim predjelima bit će djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Može pasti i malo kiše, osobito prema oblačnijem kraju dana. Temperatura i dalje mnogima ugodna, noću će se spustiti ponegdje i do 14, a danju porasti do 28, javlja HRT

Na sjevernom Jadranu i u gorju bit će sunčanih i suhih razdoblja, osobito sredinom dana, no u planove za nedjelju valja uračunati i umjerenu vjerojatnost za kišu ujutro te veliku potkraj dana i u noći na ponedjeljak kada će i grmljavina biti češća. Ujutro, osobito podno Velebita, umjerena bura s jakim udarima, a danju jugozapadni vjetar. U Dalmaciji sunčano, povremeno s povećanom naoblakom. U unutrašnjosti i na sjevernom dijelu lokalno može pasti malo kiše. Na krajnjem jugu najsučanije, danju s umjerenim južnim vjetrom i jugom prema otvorenome moru. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti oko 19, na obali i otocima između 21 i 25, a danju posvuda oko 31. U ponedjeljak promjenjivo s kišom. 

Uz sjeverac će i osvježiti, no stabilizacija slijedi već potkraj dana pa u sunčani utorak ujutro ponegdje može biti magle. Temperatura će brzo rasti, osobito dnevna pa će brzo postatati vruće i vrlo vruće, ali noći bi mogle biti i dalje relativno ugodne. 

Na moru u ponedjeljak pljuskovi lokalno mogu biti i izraženiji, praćeni grmljavinom, osobito na sjeveru, dok će na jugu znatnija oborina izostati. Od utorka pretežno vedro i sve toplije, danju uz umjeren vjetar s mora, zbog kojeg će vrućine biti podnošljivije.

U nedjelju te osobito u ponedjeljak opet će u mnogim krajevima biti pljuskova i grmljavine, ponegdje vjerojatno i tuče, ali naravno - bit će i mjesta gdje neće pasti ni decilitar kiše. Iako već prijeko potrebne zbog suše, jer u lipnju je u nekim mjestima palo manje kiše po četvornome metru nego što je u ovoj čaši. 

A osvježavajuća voda svakako će dobro doći i tijekom novog - ove godine već trećeg toplinskog vala od utorka do vjerojatno petka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije