prodaja

Mercator prodao Intersport Poljacima za 34,5 milijuna eura

prodaja
14.09.2016.
u 17:54

Mercator je svoju tvrtku za prodaju sportske opreme Intersport prodao poljskom privatnom investicijskom fondu Enterprise VII za 34,5 milijuna eura, potvrdio je u srijedu slovenski trgovački lanac u vlasništvu Agrokora, prenosi Pogled.ba

Mercator je nositelj franšizne licence za prodaju sportske opreme marke Intersport u više od 100 trgovina u jugoistočnoj Europi, a najviše ih je u Sloveniji i Hrvatskoj. Kupoprodajni ugovor trebao bi se realizirati do kraja godine, do kada bi ga trebali odobriti slovenski regulatori.

Transakcija će omogućiti Intersportu daljnji rast, a Mercatoru strateško partnerstvo na području ponude sportske opreme, te će se stvoriti nove poslovne sinergije, poručili su iz Mercatora. Jedno od najvećih slovenskih poduzeća po prihodu i najveći poslodavac u Sloveniji ove je i prošle godine prodao više tvrtki izvan djelokruga svoje osnovne poslovne djelatnosti, unutar strategije dezinvestiranja i racionalizacije poslovanja.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije