Ministarstvo sigurnosti BiH

Mektić se počastio BMW limuzinom

Mektić
Foto: Nezavisne.com
15.01.2016.
u 13:11

Točno 100.000 KM zahvaćeno je iz proračunske kase Ministarstva sigurnosti BiH za kupovinu najnovije limuzine BMW 5, koja će do kraja ovog mandata biti službeno vozilo Dragana Mektića, prvog čovjeka ovog ministarstva, saznaju "Nezavisne".

Tako će naš državni ministar, koji se brine za sigurnost svih u državi, inače deklarirani borac protiv kriminala i svih vidova korupcije, uskoro sjesti u vozilo koje, s druge strane, običan smrtnik u BiH može samo da sanja i gleda na reklamama.

Prema saznanjima "Nezavisnih", aranžman o kupovini nove limuzine sklopljen je 14. prosinca prošle godine, a auto-diler koji je prodao BMW "peticu" Ministarstvu sigurnosti je "Auto-centar Tomić" d.o.o. iz Mostara, inače generalni zastupnik BMW vozila za BiH.

Kupovinu nove limuzine "Nezavisnim" je juče potvrdio i sam ministar Mektić.

"To će biti moje službeno vozilo, jer trenutno vozim automobil star 13-14 godina, koji je totalno nesiguran", rekao je on.

Na pitanje zašto je vozilo moralo da bude iz top klase i plaćeno čak 100.000 KM, odgovora da se uklopio u Pravilnik Vijeća ministara.

"Zaista ne želim da radim ovaj posao s nesigurnim vozilom. Uostalom, kupujemo vozilo koje će služiti Ministarstvu idućih desetak godina", zaključuje Mektić.

Vrijedi podsjetiti, prethodni saziv Vijeća ministara, nakon "divlje" kupovine svega i svačega, usvojio je Pravilnik o načinu korištenja i kupovine vozila u institucijama BiH.

Prema tom pravilniku, državnim ministrima je dozvoljena kupovina vozila više srednje klase, onih do 100.000 KM, u šta se Mektić ukopio, iako je nadasve sporna moralnost ovakve kupovine u državi u kojoj je broj nezaposlenih odavno premašio brojku od pola milijuna.

Ipak, ministar sigurnosti još nije osjetio čari najnovije BMW-ove limuzine, jer još nije isporučena Ministarstvu. Kod ovakvih javnih nabavki na isporuku se obično čeka od dva do tri mjeseca, pa bi, prema toj računici, Mektić novi BMW mogao dobiti najkasnije prije prvog proljećnog cvrkuta ptica.

Do tada će biti primoran da se vozi u audiju Q7, limuzini koja je čak 2003. godište.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije