Ministar sigurnosti BiH

Mektić razgovarao sa čelnicima Uprave za zaštitu i spašavanje R Slovenije

Mektić
05.09.2016.
u 16:23

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić sastao se danas u Sarajevu sa delegacijom Uprave za zaštitu i spašavanje Republike Slovenije, predvođenu direktorom Darkom Butom i njegovim zamjenikom Brankom Dervodelom.

S obzirom na to da je Slovenija ove godine predsjedateljica regionalnom Inicijativom za spremnost i prevenciju katastrofa (DPPI), čije je sjedište u Sarajevu, razgovarano je o reguliranju pravnog statusa tajništva u BiH, te ubrzavanju procedure potpisivanja sporazuma o zemlji domaćinu Inicijative.

Zaključeno je da je rad DPPI-ja, koji okuplja 11 zemlja regije, od velikog interesa za sve članice,  koje kroz zajedničke vježbe, radionice i obuke, jačaju kapacitete i spremnost za odgovor na prirodne katastrofe.

Također, izražena je obostrana spremnost za dalji nastavak suradnje između BiH i Slovenije, te pružanja pomoći i razmjene iskustava u svim oblastima zaštite i spašavanja, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije