Ministar sigurnosti BiH

Mektić razgovarao s veleposlanicom Rumunije

25.05.2017.
u 17:30

 Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić sastao se danas u Sarajevu s veleposlanicom Rumunije u BiH Danom Constantinescu. Konstatovano je da Bosna i Hercegovina i Rumunija nemaju otvorenih pitanja ali da postoje zajedničke sigurnosne prijetnje i izazovi koji iziskuju jačanje i unapređenje suradnje.

Prvenstveno se to odnosi na pitanje borbe protiv terorizma, ali i suradnje u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Ministar Mektić je izrazio spremnost za razmjenu iskustava i prijenos znanja u borbi protiv terorizma, gdje je BiH ostvarila značajne rezultate, dok bi za BiH bila veoma korisna iskustva Rumunije u procesu europskih integracija. Razmijenjeni su stavovi vezano za probleme migracija te opasnosti od ponavljanja izbjegličke krize.

U cilju jačanja bilateralnih odnosa u oblasti sigurnosti, inicirano je potpisivanje sporazuma o zaštiti tajnih podataka, što je veoma važan uslov za zajedničku borbu protiv kriminala, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?