ministar sigurnosti BiH

Mektić: Predložene teme za zajedničku sjednicu Vijeća ministara i Vlade Hrvatske

06.06.2017.
u 17:34

Većina ministarstava u Vijeću ministara na današnjoj sjednici u Sarajevu predložila je teme o kojima bi se trebalo razgovarati na zajedničkoj sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske.

To je za Fenu potvrdio ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, koji je ujedno izrazio i nadu da će sjednica biti održana uskoro i to prije godišnjih odmora jer je u toku finalizacija dnevnog reda koji predlaže BiH, a potom slijedi usaglašavanje dnevnog reda i s hrvatskom Vladom.

Teme su predložene iz oblasti vanjskih poslova, financija, ljudskih prava i izbjeglica, komunikacija i prometa, a kada je u pitanju oblast sigurnosti Mektić je najavio da će jedna od predloženih tema biti pitanje zajedničkih graničnih prijelaza te otvaranje nekih novih graničnih prijelaza.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković još početkom travnja najavili su održavanje zajedničke sjednice dviju vlada koja bi trebala biti održana u lipnju.

Plenković je tada podvukao da su svi uključeni u pripreme te sjednice te je izrazio uvjerenje da će se na sjednici razgovarati o svim važnim pitanjima za daljnju dinamiku razvoja odnosa dvije države.

Zvizdić je izrazio očekivanje da će na toj sjednici biti upriličeno i potpisivanje značajnih sporazuma kao i dogovor o projektima koji će značiti unapređenje ekonomske suradnje i infrastrukturne povezanosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?