ministar sigurnosti BiH

Mektić: Imamo dokaze o suradnji Dodika i Soroševih organizacija

Dragan Mektić
20.10.2017.
u 11:51

Član Glavnog odbora SDS-a i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas da postoje dokazi o suradnji predsjednika RS-a Milorada Dodika sa „Sorošom“ te tvrdi da nisu točne Dodikove "obavještajne informacije da će opozicija dobiti pet milijuna za konstantno rušenje institucija RS-a“.

Mektić je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci ustvrdio da su Dodiku te informacije mogle dati samo obavještajne služba Hrvatske ili Kosova, jer od ostalih iz zemalja u regiji nije dobio takve podatke, te da je to osobno provjeravao.

Neka, kako kaže, Dodik javno priopći od koje je obavještajne službe dobio podatak o opoziciji i obećanih pet milijuna, jer je time predsjednik RS-a „priznao da je u kontaktu sa stranim obavještajnim službama, ali ne onim srpske provenijencije“.

- Hoće li Milorad Dodik da mu ja objavljujem dokaze i snimke kako je 1999.godine, nakon bombardiranja Srbije, zajedno s tadašnjim DOS-om, išao u Budimpeštu u Hotel 'Hilton' na sastanke vezano sa podršku Soroša opoziciji ovdje, a čak je jedan takav sastanak organizirao u Laktašima – ustvrdio je.

Kazao je da opoziciji ne trebaju ničiji milijuni, već samo narod RS.

Dodiku je poručio da ne može on nikoga da uhiti, a posebno ne šeficu OHR-a u Banjoj Luci Mariannu Berecz, koja nije ni bila u Narodnoj skupštini RS-a 17. listopada, i čija podrška, kako je naveo, ni ne treba opoziciji.

Na negativne reakcije službenika i nevladinog sektora u RS-u na Sud i Tužiteljstvo BiH, nakon oslobađajuće presude Naseru Oriću, Mektić je rekao da isti ti, na „krnjoj“ sjednici Narodne skupštine, 17. listopada, prilikom rasprave o izvještaju o radu Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH, nisu rekli ni jednu riječ o tome da Srbi „nemaju jednak tretman u bh.pravosuđu“.

-To pokazuje pravo lice Milorada Dodika, kao i da im je presuda dobra došla u politikanske i populističke svrhe, a uopće ih ne interesira da se sruši ovakav bh. pravosudni sistem i napravi novi. U koaliciji su s Orićem u Srebrenici, a nisu htjeli većinu s SDS-om  – usvrdio je Mektić.

Iznio je brojne kritike o Dževadu Galijaševiću, kojeg, tvrdi, plaća Vlada RS-a i njen Centar za istraživanje ratnih zločina, zatraživši da taj čovjek prestane s napadima na Srbe, koje dovodi pred sudove, ili će se oni samoorganizirati da takve stvari zaustave.

Na izjavu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, da je njegov otac ostavio BiH u amanet turskom predsjedniku Tajipu Redžepu Erdoganu ili Turskoj, rekao je da Izetbegović može da „ogradi i prepiše njima ono što mu je otac ostavio, a ostalo ne može“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?