Ministar sigurnosti BiH

Mektić: Dodik ne govori istinu, nije bilo zahtjeva za njegovo uhićenje

dodik
25.01.2018.
u 13:06

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić ustvrdio je da BiH nikada nije uputila nikakav zahtjev za uhićenje predsjednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika, kazavši da se jedini zahtjev koji je upućen Srbiji odnosio na provjere u pogledu kaznene-pravne pomoći.

Taj zahtjev Srbiji, kaže, upućen je s ciljem provjere "sumnjivih financijskih transakcija" predsjednika RS-a, jer je, pojašnjava Mektić, Dodik uplatio iznos od 750.000 eura na račun u Komercijalnoj banci u Beogradu, a nema dokaza o prijeklu tog novca.

Tvrdnje Dodika da je postojao zahtjev za njegovim uhićenjem, Mektić je nazvao neistinitim.

- Dodik je bezočno lagao i obmanjivao narod zato što ne smije pričati o ekonomskim temama u Republici Srpskoj - kazao je Mektić novinarima u Sarajevu, dodajući da je predsjednik RS-a obmanuo i predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u vezi zahtjeva za uhićenje.

Mektić smatra da se predsjednik RS-a želi predstaviti kao žrtva te ga je pozvao da, umjesto o izmišljenom zahtjevu za uhićenje, radije priča o lošoj ekonomskoj sitauciji u RS-u

Budući da se sada oglasilo i Ministarstvo pravde Republike Srbije i potvrdilo činjenicu da nije bilo nikakvog zahtjeva za uhićenje Dodika, Mektić je kazao da o toj temi nema ništa više da se kaže.

Ministar sigurnosti BiH osvrnuo se i na napad na Vučića koji se desio prije tri godine u Potočarima, a koji još uvijek nije riješen, kazavši da je Ministarstvo sigurnosti uradilo sve što je bilo u njihovoj nadležnosti.

- Protiv šest osoba smo podnijeli izvještaj o kaznenom djelu za napad na Vučića u Srebrenici, u Potočarima, i dostavili Tužiteljstvu ogromnu količinu materijala kojim dokazujemo da su te osobe počinile kazneno djelo napada - pojasnio je.

Međutim, kaže Mektić, Tužiteljstvo BiH nikada nije pokrenulo istragu, iako je on vršio pritisak i više puta pozivao Tužilteljstvo da to urade.

Ministar je komentirao i pitanje zapošljavanja novih uposlenika, što, imajući u vidu da je još uvijek na snazi moratorij o zapošljavanju, nije moguće.

- U Ministarstvu sigurnosti nema financijskih sredstava kada su u pitanju nova zapošljavanja, osim ako neko ode u morovinu, pa da onda popunimo to radno mjesto - kazao je Mektić.

Također, napomenuo je da u Ministarstvu sigurnosti imaju uposlenike koji rade prema Ugovoru o djelu, ali da njih plaća UNHCR, a ne Ministarstvo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije