Neodoljive mekane kukuruzne kiflice nije teško napraviti. Slijedite ovaj recept i uspjet će vam svaki put!
Sastojci:
- 150 g kukuruznog brašna
- 500 g glatkog brašna
- 1 žličica šećera
- 1 žličica suhog kvasca
- 1,5 žličica soli
- 1,5 dl mlakog mlijeka
- 180 g jogurta
- 1 jaje
- 50 ml ulja
Priprema:
Pomiješajte kukuruzno brašno, šećer i kvasac s mlakim mlijekom. Dodajte jaje i jogurt pa ulje, sol i glatko brašno. Dobro umijesite i oblikujte tijesto u loptu. Prekrijte ga krpom i pustite da se diže 45 minuta. Izvaljajte tijesto u krug, izrežite na 16 trokuta. Zarolajte u kiflice i stavite na lim obložen papirom za pečenje. Premažite jajetom i po želji pospite makom ili sezamom. Ostavite da se kiflice dižu pola sata. Pecite na 200 °C 15 minuta.