brzo se pripremaju

Mekane, brze i jednostavne kiflice sa sirom i šunkom: Brzo se pripremaju, a još brže pojedu

kiflice
Shutterstock
02.03.2024.
u 19:00

Vikend je idealan za pripremu kiflica sa šunkom i sirom koje su brzo gotove jer ne zahtijevaju da se tijesto diže, već je potrebno umijesiti, oblikovati i napuniti kiflice. Umjesto suhog kvasca koristi se prašak za pecivo, no u okusu i mekoći nema nikakve razlike, piše Skuhaj.hr.

Sastojci:

Za tijesto:

300 g glatkog brašna
12 g praška za pecivo
1 žličica soli
60 ml mlijeka
60 ml ulja
140 g jogurta
1 bjelanjak

Za nadjev:

100 g naribanog sira
100 g šunke

Premazivanje:

1 žumanjak
Sjemenke po izboru

Priprema:

- Sjedinite sastojke, a zatim u većoj posudi sjedinite brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte jogurt, mlijeko, ulje i bjelanjak – miješajte dok se sastojci ne povežu.

- Zatim ručno umijesite tijesto, stavite ga na pobrašnjenu podlogu, pobrašnite s gornje strane i razvaljajte u krug. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Tijesto razdijelite na 16 jednakih dijelova.

- Nadjenite kiflice - na svaki komad tijesta, na širi dio, stavite malo sira i šunke i zarolajte u kiflicu koju ćete staviti na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ponovite postupak s preostalim tijestom i sastojcima.

- Pospite sjemenkama, zatim istucite žumanjak i njime premažite kiflice. Pospite sjemenkama po izboru i ubacite u zagrijanu pećnicu.

- Kiflice pecite 20-ak minuta dok kiflice ne porumene.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?