"Majke Srebrenice"

Mehmedović: Nismo zadovoljni presudom, jer naše djece nema

22.11.2017.
u 13:15

Ratko Mladić, ratni komandant Vojske Republike Srpske, danas je u Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) prvostupanjski osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Mladić je proglašen krivim za genocid nad bošnjačkim stanovništvom u Srebrenici 1995. godine tijekom kojeg je ubijeno nekoliko tisuća civila. 

Proglašen je krivim i za zločine protiv čovječnosti počinjene u Bosni i Hercegovini, koji su vršeni progonima, ubojstvima, istrebljenjem, deportacijama i nehumanim djelima poput prisilnog premještanja nesrpskog stanovništva s teritorija koje su se nalazile pod kontrolom bh. Srba, navedeno je prilikom čitanja sažetka presude.

"Drago mi je da je dobio doživotnu kaznu i to je priznanje za sve koji su izgubili brojne ljude. Mislim da je ovo dobra kazna i da će imati utjecaj na buduće generacije. Svi smo se nadali da će biti proglašen genocid i u ostalim općinama, ali i ovo će nam biti dovoljno. Satisfakciju jesmo dobili, ali nikada ne možemo dobiti 100 posto jer naših najmilijih nema, ali je dobra poruka za sve ostale da se isto zlo ne ponovi", kazao je za N1 jedan od preživjelih genocida u Srebrenici koji je pratio izricanje presude pred Haškim tribunalom.

Predsjednica Udruženja "Majke Srebrenice" Hatidža Mehmedović je za N1 kazala da obitelji žrtava nikada ne mogu biti zadovoljne presudom, kakva god bila.

"Nismo zadovoljni presudom, jer nije presuđeno za ostale općine osim Srebrenice. Žrtva je, bez obzira gdje bila, žrtva koja je ubijena pred naređenjem Vlade Srbije i Ratka Mladića. Mi nismo nikad zadovoljni i nećemo biti jer naše djece nema. Ti zločinci koji su počinili sva ta djela imaju svu njegu, dok naše djece nema više od 20 godina. Oni koji bi se trebali stidjeti toga, danas brane ta djela i spremni su reći da se ništa nije desilo", kazala je Mehmedović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?