čapljina

Međunarodni ljetni karneval Čapljina 12. i 13. kolovoza

08.08.2022.
u 18:47

Dječji karneval će se održati u petak 12. kolovoza,  dok je međunarodna povorka tradicionalno u subotu, 13. kolovoza

Ovogodišnji 23. Međunarodni ljetni karneval Čapljina 2022.  najavljen za 12. i 13. kolovoza.

Dječji karneval će se održati u petak 12. kolovoza,  dok je međunarodna povorka tradicionalno u subotu, 13. kolovoza. Nakon povorke gradskim ulicama, predstavljanje grupa i zabavni program s koncertom je planiran na Trgu kralja Tomislava u Čapljini ispred gradske uprave.

Najavljeni sudionici ovogodišnjeg karnevala su grupe i predstavnici pojedinci iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije, Makedonije, Srbije, Slovenije i Crne Gore.  

Odbor Europske asocijacije karnevalskih gradova je odlučio da u Čapljinu na karneval službeno dođe predsjednik FECC-a Lars Algell iz Švedske, te njegov zamjenik Josip Silov i Branka Renko-Silov iz Rijeke.

Poznato je da je Čapljina jedini grad u BiH, koji predstavlja Bosnu i Hercegovinu u Europskoj asocijaciji karnevalskih gradova (FECC) više od 20 godina i nastoji održati postojeći kontinuitet održavanja manifestacije od 1998. godine, kad je primljena u članstvo u Strumici, Makedonija.

Tako je ova manifestacija postala prepoznatljiv turistički karneval, koji je već dugo ucrtan u turističku kartu važnih karnevalskih zbivanja Europe, priopćili su iz Turističke organizacije Čapljinka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?