Bihać

Međunarodna konferencija o komunalnom otpadu

15.03.2016.
u 11:00

U organizaciji hrvatskoga časopisa “Komunal”, u suradnji s GU Bihać i Tehničkim fakultetom, u Bihaću je održana međunarodna konferencija o komunalnom otpadu i komunalnoj infrastrukturi “Mogućnosti primjene europskih smjernica u BiH”, koja je okupila stotinjak sudionika iz BiH i regije. Ovakve konferencije prethodno su već održane u Bruxellesu i Zagrebu. - Znate kako smo sada u prilici da moramo usuglasiti svoju legislativu s onom EU. Ovdje su i predstavnici Europskoga parlamenta i pokušat ćemo dati odgovor na pitanje kakva je budućnost naših komunalnih poduzeća i inače infrastrukture u BiH u ovome razdoblju kada to moramo usuglasiti s EU, kazao je Atif Hodžić, dekan Tehničkog fakulteta u Bihaću. EU je donio određene pakete. Ovaj paket kružne ekonomije nalaže da se sirovine prerade i upotrijebe ondje gdje su nastale. To bi značilo da otpad danas nije teret, ni balast, nego otpad postaje važna sirovina, kazao je Marijan Kavran, glavni urednik časopisa “Komunal”.

- Konferencija će nam dati odgovore kako poboljšati u budućnosti samu komunalnu infrastrukturu, upravljanje otpadom. Ovdje je niz eminentnih stručnjaka iz te oblasti, tako da smatram kako ćemo u budućnosti značajno poboljšati ovu oblast, dodao je Tahir Nuhić, ministar prostornoga uređenja, građenja i zaštite okoliša u Vladi Unsko-sanske županije. Bolja valorizacija potencijala komunalnog sektora u Bosni i Hercegovini te predstavljanje najboljih praksi susjednih zemalja, kao i relevantnih sektorskih iskustava na razini EU, među ciljevima su ove konferencije. O vrednovanju potencijala bilo je i riječi na susretu kod gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića, koji je upriličen uoči specijaliziranog sektorskog skupa o komunalnom otpadu i komunalnoj infrastrukturi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije