María Isabel i César Eduardo iz Španjolske, roditelji šestero djece, na duhovnoj obnovi

Međugorje je čudesno mjesto, ovdje smo osjetili neopisiv mir

storyeditor/2022-11-09/medj.png
10.11.2022.
u 14:45

U Međugorju je održana 21. Međunarodna duhovna obnova za bračne parove pod geslom "Učite od mene i naći ćete mir" (Mt 11, 28-30). Predavači su bili fra Serđo Ćavar i bračni par Ivana i Dalibor Šarušić, koji je aktivan u pastoralu bračnih parova, objavio je Radio Mir Međugorje.

Iz 12 zemalja svijeta

Sudjelovalo je više od 70 bračnih parova iz 12 zemalja svijeta, a tijekom duhovne obnove sudjelovali su na večernjem molitveno-liturgijskom programu, klanjanju Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu, slušali su predavanja, molili se na brdu Križevcu i na Brdu ukazanja… Sudionici duhovne obnove s fra Serđom Ćavarom molili su na Brdu ukazanja. Među ostalima, na duhovnoj obnovi bili su i María Isabel i César Eduardo, roditelji šestero djece, koji dolaze iz Valladolida u Španjolskoj. María je prvi put u Međugorju, dok je César već bio nekoliko puta na hodočašću.

- Prvi sam put čula za Međugorje od svoga supruga i njegova brata koji je svećenik. Njegov brat znao je za Gospina ukazanja u Međugorju te je od Misionarki ljubavi, to je red koji je osnovala sveta Majka Terezija, doznao da se organizira hodočašće iz New Yorka za Međugorje. One su pozvale suprugova brata svećenika, a on potom moga supruga i tako je saznao za Međugorje. Djevica Marija u našem životu znači sve, kao i sama vjera koja nam je jako važna. Kako sam podrijetlom iz Meksika, tako je Gospa iz Guadalupea uvijek bila prisutna u mom životu, a ovo je jedno uistinu posebno i čudesno mjesto. Na ovoj Međunarodnoj duhovnoj obnovi osjećamo se prekrasno, osjećamo toliki mir, toliki neopisivi mir, a upravo smo i završili molitvu krunice. Inače, u Međugorju je stvoreno takvo ozračje koje čovjeka jednostavno upućuje na mir - kazala je María za Radio Mir Međugorje.

Posebno vezani uz Gospu

- Ovdje sam na poseban način povezan s Djevicom Marijom jer ovdje osjetim onaj istinski mir. Inače, nas dvoje smo članovi neokatekumenskog puta i Gospa je jako bitna kako za naš brak tako i za našu obitelji i naše živote. Međugorje za svijet znači jedan mir, jedan veliki mir. Međugorje je kao jedna poveznica između neba i zemlje. Vjera ljudi, ljubav, molitva, vidjeti tolike ljude u molitvi… Sve to ovdje vodi čovjeka do mira. Majka je rekla da će njezino srce pobijediti. Iako je financijski malo teže, ali voljeli bismo svakako opet doći u Međugorje, ali sa svojom djecom - kazao je César za Radio Mir Međugorje.

Inače, svetu misu na završetku duhovne obnove predslavio je apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje mons. Aldo Cavalli.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?