Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Medicinska pomoć je za sve stanovnike, koronavirus ne poznaje granice

04. travnja 2020. u 16:59 0 komentara 106 prikaza
Nikola Špirić

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić izjavio je za Srnu kako je medicinska pomoć Republike Srpske povratničkim općinama u Federaciji BiH namijenjena svima koji tamo žive, jer viruskorona ne poznaje granice, te kako je odnos federalnih vlasti prema srpskim povratnicima razočaravajući.

- Zdravstvenim ustanovama u Drvaru, Glamoču, Bosanskom Petrovcu i Bosanskom Grahovu danas je stigla pomoć u vidu maski, rukavica, sredstava za dezinfekciju i zaštitnih odijela. Ova pomoć Republike Srpske spomenutim općinama je za sve stanovnike - Srbe, Hrvate i Bošnjake, jer koronavirus ne poznaje granice - rekao je Špirić.

On je napomenuo kako je jučer održao sastanak s načelnicima općina Drvar, Glamoč, Bosansko Grahovo, Istočni Drvar i Bosanski Petrovac, a kako je o njihovim potrebama upoznao srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, ministra zdravlja Republike Srpske Alena Šeranića i direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislava Zeljkovića.

Špirić je rekao kako je danas u razgovoru s predstavnicima realnog sektora u Drvaru, koji je vezan za drvopreradu, zamolio da Јavno poduzeće "Šume" smanji cijene drvnih asortimena kako bi se sačuvala radna mjesta i postojeća proizvodnja.

On je zahvalio Kriznom stožeru Republike Srpske, predsjednici Željki Cvijanović, premijeru Vlade Radovanu Viškoviću i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku koji vode brigu o povratničkim općinama u Federaciji BiH.

Zahvalnost su uputili i načelnici općina Drvara, Glamoča, Bosanskog Grahova i Bosanskog Petrovaca.

Špirić je istaknuo kako je razočaravajuća odluka federalnog Ministarstva financija da Drvaru dodijeli 40.000 KM, Glamoču nijedna marku, a za Kupres izdvoji 700.000 KM.

On je rekao kako ova raspodijela govori da vlasti u FBiH i u ovim teškim trentcima povratničke općine ne doživljavaju svojima.

- Moja poruka je da se u ovim teškim trenucima mora pokazati puna solidarnost i isti pristup svima, jer korinavirus ne poznaje naše i njihove nego smo svi ugroženi - istaknuo je Špirić.

Ministarstvo financija FBiH iz proračuna za 2020. godinu izdvojilo je 9.800.000 KM općinama u Federaciji.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.