TOMISLAVGRAD

Medaljon Općine Tomislavgrad dodijeljen Ani Ljubas za iznimna postignuća

30.05.2024.
u 10:39

Općinsko vijeće Tomislavgrada usvojilo je u srijedu Prijedlog Odluke o dodjeli Javnog priznanja ''Medaljon Općine Tomislavgrad'' Ani Ljubas, pomoćnici ravnatelja za sestrinstvo i glavnoj medicinskoj sestri KBC-a  u Zagrebu za iznimna postignuća za općinu Tomislavgrad u proteklom razdoblju na području zdravstva.

Prijedlog za dodjelu javnog priznanja je podnijelo Hrvatsko kulturno umjetničko društvo ''Fra Jozo Križić'' Roško Polje -Tomislavgrad .

''Priznanje je otišlo u prave ruke. Ne treba puno riječi, svi koji je znamo, znamo i da se riječima ne može opisati lik i djelo, velikodušnost, osjetljivost za potrebe drugih. Osobito je osjetljiva na tuđu bol i patnju, volontira u dvije udruge i Zagrebu, u Udruzi "Savao" i Humanitarnoj udruzi "Fra Mladen Hrkać". Zadnjih godina obnaša dužnost pomoćnice ravnatelja KBC-a Zagreb, ali kako ona uvijek naglašava, ona je prvenstveno sestra Ana'', poručili su iz HKUD-a "Fra Jozo Križić" Roško Polje.

Također, Općinsko vijeće je počasnim građanima općine Tomislavgrad proglasilo bračni par Matić - Dragu i Miju, koji su prvenstveno svojim humanitarnim, velikodušnim i nesebičnim djelima pridonijeli promicanju i ugledu Tomislavgrada.

Obitelj Matić iz Borčana koja živi i radi u Njemačkoj, je poznata Duvnjacima i općinskim institucijama po donacijama u vozilima, donirali su i dizalo za Starački dom, sudjelovali u opremanju kreveta pri zdravstvenim ustanovama u Tomislavgradu i Livnu, a financirali su i izgradnju kipa fra Mije Čuića, koji se nalazi ispred tomislavgradske spomen – bazilike.

Javna priznanja dobitnicima bit će uručena na Dan Općine Tomislavgrad, 8. srpnja ove godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije