UP “Matica” i Agronomski fakultet darivali potrebite

Med za Svetu Obitelj i Majčino selo

22.12.2016.
u 11:00

Predstavnici Udruge pčelara “Matica” iz Mostara i Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilište u Mostaru donirali su med, koji je predstavljen na nedavno održanim drugim po redu Danima hercegovačkoga meda, centru “Sveta Obitelj” u Mostaru i Majčinom selu u Međugorju, koji skrbe za djecu s posebnim potrebama, piše Večernji list BiH.

Mjesec darivanja

Kako je prosinac mjesec darivanja, iz Udruge pčelara “Matica” odlučili su, sukladno svojim mogućnostima, sudjelovati u nadi da će tom gestom djecu uveseliti i zasladiti im nadolazeće blagdane.

Predsjednik Udruge pčelara “Matica” Boras Kvesić i dekanica Agronomskoga fakulteta doc. dr. sc. Danijela Petrović ovu donaciju su svečano uručili ravnateljici ustanove “Sveta Obitelj” sestri Krunoslavi Adžamić i Damiru Čiliću, voditelju centra Majčino selo.

- Iskoristili smo priliku i u vrijeme darivanja, što prosinac zaista i jest, odlučili smo, u skladu s vlastitim mogućnostima, darivati one kojima je pomoć potrebna. Centar “Sveta Obitelj” u Mostaru i Majčino selo u Međugorju dvije su ustanove koje trebaju pomoć svih nas.

Nakon što su nedavno održani Dani hercegovačkoga meda, uz suglasnost svih pčelara, odlučeno je da sav višak meda darujemo ovim dvjema ustanovama, a na licu mjesta smo se uvjerili da smo donaciju uručili u prave ruke, kazao je u izjavi za Večernji list BiH Boras Kvesić, predsjednik Udruge pčelara “Matica” iz Mostara.

Za vedre i vesele blagdane

Pritom su predstavnici Udruge pčelara “Matica” Mostar i dekanica Agronomskoga fakulteta Danijela Petrović obišli centre, informirali se o njima i važnosti koju ovakve ustanove imaju jer briga za druge, pogotovo one kojima je pomoć najpotrebnija, jako je bitna u današnje vrijeme, kao i podizanje svijesti o važnosti postojanja održavanja i unaprjeđenja ovakvih centara koji se nesebično iz dana u dan brinu za ovu djecu.

Stoga je svaka pomoć dobrodošla te su Udruga pčelara “Matica” i Agronomski fakultet zahvalni što su im na svoj način pomogli da ove blagdane prožive slatko u smijehu i radosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?