McDonald’s osniva odjel za istragu određenih slučajeva

22.07.2023.
u 11:42

Div brze prehrane McDonald's, nakon iznesenih optužbi stotinjak zaposlenika, kani osnovati odjel koji će istraživati ​​slučajeve seksualnog uznemiravanja i napada ili slučajeve rasističkog ponašanja u svojim restoranima u Velikoj Britaniji, prenosi BBC.

U priopćenju poslanom AFP-u u petak direktor McDonald’sa za Ujedinjeno Kraljevstvo i Irsku, Alistair Macrow, piše da bi odjel trebao prosljeđivati prijavljene slučajeve specijaliziranim istražiteljima.

“Optužbe koje su se mogle čuti ovaj tjedan su doista šokantne, privatno i profesionalno”, kazao je Macrow, ponovno se duboko ispričavši zbog “jasnih propusta” počinjenih u poslovima uprave tvrtke i zbog izostalog sprečavanja ovakvih incidenata i napada.

“Svako kršenje našeg kodeksa ponašanja rezultirat će ozbiljnim mjerama, uključujući i otkaz”, upozorio je.

BBC je u utorak objavio da je više od stotinu zaposlenika McDonald’sa u Ujedinjenom Kraljevstvu otkrilo da su bili žrtve seksualnih napada, uznemiravanja ili rasističkih primjedbi i ponašanja, što je zadnji u nizu skandala koji podsjeća na #metoo pokret u britanskome poslovnom svijetu.

Gigant brze prehrane na meti optužbi našao se i prije četiri godine, kada je Sindikat pekara i radnika u prehrambenoj industriji (BFAWU) objavio kako je više od 1000 njihovih zaposlenika prijavilo da su bili žrtve seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja na radnome mjestu.

U ovome lancu brze prehrane u Ujedinjenom Kraljevstvu zaposleno je 177.000 radnika. Većinom je riječ o vrlo mladim ljudima, u mnogim slučajevima i tinejdžerima.

Prije dvije godine grupa zaposlenika i bivših zaposlenika McDonald’sa osudila je politiku “sustavne” seksističke diskriminacije unutar brenda u Francuskoj.

Tada je više desetaka bivših zaposlenika iznijelo vlastita iskustva koja su se odnosila na seksualno uznemiravanje i na “toksičnu” korporativnu kulturu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?