Zaštita osobnih podataka

Matičari ne znaju razliku između č i ć pa građanima pogrešno upišu ime u osobne dokumente

07.02.2018.
u 09:00

Prilikom prijave za posao na natječaj građani BiH nisu obvezni dostaviti potvrdu o nekažnjavanju. - Bilo je slučajeva da se ponavljaju prijestupi istih tvrtki, kao i u slučajevima kada se od građana prilikom prijave na natječaj traži dostavljanje i potvrde o nekažnjavanju. To građani nisu u obvezi, a tijelo za koje treba takav dokument, zatražit će ga samo od nadležnih tijela, a nikako od građana - kazao je ravnatelj Agencije za zaštitu osobnih podataka BiH Petar Kovačević, govoreći o konstantnom kršenju zakonskih propisa u toj oblasti.

Preslike osobnih iskaznica

Ističe kako se stanovništvo Bosne i Hercegovine, kada je u pitanju zloupotreba osobnih podataka, najviše žali na nezakonito prikupljanje preslika osobnih iskaznica, kao i nezakonitih uvida u osobne iskaznice građana te nezakonite obrade jedinstvenog matičnog broja. 
- Također, dominantne su povrede prava na zaštitu osobnih podataka i privatnosti radi nezakonitog postavljanja videonadzora (susjedi postave videonadzor kako bi nadzirali druge susjede) te prikupljanja i obrade osobnih podataka stanovništva u svrhe izravnog marketinga.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?