Predsjedatelj Doma naroda

Martinović: Usklađivanje mirovina je od 1. siječnja ove godine

martinović
Fena
25.02.2022.
u 17:32

Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislav Martinović izjavio je da je na današnjoj hitnoj sjednici Dom naroda usvojio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju te omogućio da stupi na snagu osmog dana od objave u Službenim novinama Federacije BiH.

- Sa 31 glasom “za” Dom naroda je jednoglasno prihvatio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o MIO. Na taj način pokazali smo svu ozbiljnost kada je u pitanju ova problematika – rekao je Martinović.

Izrazio je zadovoljstvo što primjenom Zakona umirovljenici mogu očekivati povećanje mirovina.

- Ono što je važno da će usklađivanje mirovina krenuti od 1.1. 2022. ove godine čime će se stvoriti i formalne pretpostavke da se mirovine povećaju. Ovo će svakako značiti povećanje mirovina – poručio je Martinović.

Osvrnuo se da je na današnjoj sjednici bio uložen jedan amandman delegata Rasima Pajića, koji, kako kaže, Vlada Federacije BiH, kao ni izaslanici nisu prihvatili.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije