Imenovana na poziciju

Martina Dalić dala prvu izjavu kao šefica Podravke, komentirala aferu Borg

martina dalić
03.02.2021.
u 15:18

Martina Dalić, nova šefica Podravke, komentirala je svoju novu poziciju.

Zahvalila se dioničarima, nadzornom odboru, vladi i Andreju Plenkoviću.

"Način i put kojim ja vidim Podravku, vidim je kao kompaniju koja ima još snažniji nastup na tržištima, još veći izvoz, još snažnije koristi nove tehnologije. Podravka je na određeni način sinonim inovativnosti. Željela bih da taj njen inovativni duh bude snažno izražen", kazala je.

"Ja ne mogu i nisam u mogućnosti komentirati proces koji su dioničari, a to znači mirovinski fondovi i RH, koristili i način koji su dogovorili ovaj prijedlog. Ja mogu reći da je meni osobno iznimno drago da je prijedlog za moje imenovanje iskazao najveći dioničar, a to je Vlada. Meni to osobno puno znači, ali predstavlja i dodatnu odgovornost", kazala je.

Upitana je o aferi Borg, prenosi Index.

"Kad sam dala ostavku na mjesto potpredsjednice, tada sam to objasnila. Još pri tome stojim. Ono što je u pozadini toga jesu rezultati u procesu restrukturiranja Agrokora koji se suočio s kolapsom. Ja mogu izraziti zadovoljstvo što je to uspjelo, očuvan je Agrokor, proračun nije snosio troškove čije sam boje tada branila. Mislim da posao koji je obavljen u Agrokoru, koji sam ja vodila pomoću premijera, predstavlja veliko iskustvo i referencu za ovaj posao. To je proces koji je uspio, time smo pokazali da se možemo nositi s velikim ekonomskim problemima u kratkom roku i s dobrim rezultatima", kazala je Dalić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije