otkazana sjednica Zastupničkog doma FBiH

Marinković-Lepić: Neshvatljivo je da toliko od SIP-a čekamo na zamjenske mandate

Mirjana Marinković Lepić
Fena
20.06.2023.
u 17:36

Sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH otkazana je zato što Središnje izborno povjerenstvo BiH nije donijelo odluku o zamjenskim mandatima, što je za Avaz potvrdila i predsjedateljica ovog doma Mirjana Marinković-Lepić.

Podsjetimo, Adnan Delić i Jasna Duraković su bili zastupnici u ovom domu do imenovanja Vlade FBiH krajem travnja, a Damir Arnaut je podnio ostavku zbog odlaska na veleposlaničku funkciju u Njemačku. Da bi se popunila upražnjena mjesta nakon njihovog odlaska, potrebna je odluka SIP-a.

- Nemam ništa drugo izjaviti osim onoga što stoji obavještenju o odgađanju sjednice. Nama nedostaju tri zamjenska mandata. Više od tri tjedna su prošla od odlaska zastupnika, što u izvršnu vlast, što na veleposlaničku funkciju od strane kolege Arnauta. Neshvatljivo je, čekali smo do 16 sati, odnosno do kraja radnog vremena hoćemo li imati obavijest da su donesene validne odluke, međutim, nisu stigle – kazala je Marinković-Lepić.

Smatra da bez potpunog sastava Zastupničkog doma PFBiH, s obzirom i na važnost odluka i zakona koji su na dnevnom redu, ne treba održati sjednicu.

Ističe kako su bili u stalnom kontaktu sa SIP-om BiH, ali to ipak to nije dalo rezultate. Pojašnjava da čim dođe odluka SIP-a BiH da se očekuje zakazivanje sjednice.

- Zastupnici će odmah biti o tome obaviješteni i sve će ovisi o SIP-u BiH – zaključila je Marinković-Lepić za Avaz.

Na sutrašnjoj sjednici Zastupničkog doma PFBiH zastupnici su trebali usvojiti set energetskih zakona, kojim bi se ova oblast uskladila s europskim zakonodavstvom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?