Elektroprivreda HZ HB dobila novo vodstvo

Marinko Gilja novi direktor EP HZ HB, Nadzornom odboru nisu dali ući u tvrtku

01.09.2015.
u 06:30

Imenovanjem Nadzornog odbora i Marinka Gilje završen je proces smjene kadrova unutar Elektroprivrede HZ HB u Mostaru

Na jučer održanoj skupštini Elektroprivrede HZ HB u Mostaru donesene su odluke o imenovanju novog nadzornog odbora spomenutog poduzeća i smjeni generalnog direktora Nikole Krešića i ostatka dosadašnje Uprave EP HZ HB. Podsjetimo, na nedavno održanoj sjednici Vlade FBiH, donesena je odluka kojom se daje prethodna suglasnost za razrješenje Marinka Ivankovića, Midhata Arpadžića, Ervina Vrdoljaka i Mate Križanca dužnosti članova Nadzornog odbora EP HZ HB zbog gubitka povjerenja dioničara, te za privremeno imenovanje na razdoblje do tri mjeseca na ove pozicije Ive Vincetića, Karmele Miletić, Ivanke Galić, Midhata Arpadžića, Ivice Krivića i Ilije Đole.

Zabrana ulaska

Nakon što je prvi dio jučerašnjih procedura završen, uslijedili su problemi. Naime, nakon skupštine sjednicu je trebao održati novi nadzorni odbor, ali unajmljeni zaštitari u Upravi Elektroprivrede HZ HB nisu im dopustili ući u prostorije tvrtke. Inače, EP HZ HB već godinu i pol dana nema zaštitare jer su istekli ugovori koje su imali s Delta securityjem, ali je stara uprava odlučila baš jučer angažirati jednu zaštitarsku agenciju na ulazu u središnjicu tvrtke. Na lice mjesta je pozvana i policija koja je napravila zapisnik i napustila zgradu EP HZ HB.

Dvije sjednice

Đolo i ostali su se nakon toga povukli u prostorije Ministarstva energetike, rudarstva i industrije gdje su održali dvije sjednice. Na prvoj konstituirajućoj sjednici Ilija Đolo je izabran za predsjednika Nadzornog odbora Elektroprivrede HZ HB, a odmah nakon konstituirajuće sjednice održano je i drugo zasjedanje na kome je Marinko Gilja imenovan za generalnog direktora Elektroprivrede HZ HB. - Smijenjena uprava je angažirala jednu zaštitarsku tvrtku iz Ljubuškog i zabranila ulazak članovima Nadzornog odbora, što je za svaku osudu. Članovi su došli do predvorja Upravne zgrade, policija je intervenirala, napravila zapisnik i sutra (danas) bi trebala izdati rješenje - kazao je Gilja. Po njegovim riječima, nakon jučerašnjeg imenovanja njega i njegovih suradnika sve odluke koje budu donesene su pravomoćne. Očekuje se kako će nova Uprava danas biti na svojim radnim mjestima u EP HZ HB.

 

a Imanovanja u Elektroprivredi BiH

Vlada Federacije BiH je na jučerašnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici Nadzornom odboru Javnog poduzeća Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo dala prethodnu suglasnost za donošenje odluke o razrješenju dužnosti Uprave ovog poduzeća, radi isteka mandata, na čelu s generalnim direktorom Elvedinom Grabovicom, te izvršnih direktora Mirsada Šabanovića, Senada Sarajlića, Mensure Zuka, Amila Kamenice, Edina Mujagića i Admira Andelije.

Istodobno, Vlada je dala prethodnu suglasnost za donošenje odluke o imenovanju vršitelja dužnosti članova Uprave JP Elektroprivrede BiH d.d. Sarajevo na razdoblje do šest mjeseci, odnosno do okončanja natječajne procedure, i to za generalnog direktora Bajazita Jašarevića, kao i za izvršne direktore: za opskrbu i trgovinu Samira Selimovića, za proizvodnju Nevada Ikanovića, za pravne i kadrovske poslove Mensuru Zuka, za kapitalne investicije Besima Imamovića, za ekonomske poslove Muhameda Ražanicu i za distribuciju Admira Andeliju. Odluke stupaju na snagu danom donošenja i bit će objavljene u Službenim novinama Federacije BiH. U obrazloženju odluka kaže se i da članovima Uprave Elektroprivrede BiH d.d. Sarajevo istječe mandat.

Ključne riječi

Komentara 1

GD
gen.drinjanin
12:24 01.09.2015.

Prika Marine...odsviraj im onako kako kako znas Kondorov let i neka lete bez povratka jer dosli su kroz platformu nelegalno ...potrosili i zaposlili stranacke nestrucnjake ...goo to Zenica or Santiceva

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije