Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Marinko Čavara čestitao Dan neovisnosti BiH

28. veljače 2019. u 14:14 0 komentara 18 prikaza
 Marinko Čavara

„U ime Federacije BiH i svoje osobno, svim stanovnicima Federacije BiH i BiH čestitam Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine! Prije dvadeset i sedam godina, narodi i građani Bosne i Hercegovine na referendumu o neovisnosti BiH, potvrdnim odgovorom na referendumsko pitanje: „Jeste li za suverenu i neovisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda BiH – Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive?“, odlučili su da Bosna i Hercegovina bude neovisna, slobodna i međunarodno priznata država ravnopravnih konstitutivnih naroda i građana koji u njoj žive.

Danas, na svima nama je odgovornost da zajedno, u duhu međusobnog uvažavanja i sukladno referendumskom pitanju, nastavimo graditi BiH kao demokratsku, naprednu i sigurnu državu, kroz  jačanje institucija vlasti, gospodarskog i ekonomskog razvoja, te kroz promicanje vladavine prava i društvenog osjećaja za pravednost i solidarnost.

Svjesni smo da je europski put BiH pravi put, ali svjesni smo i brojnih izazova s kojima se susrećemo u ispunjavanju uvjeta za članstvo u  Europskoj uniji. Stoga, predano radimo na izgradnji uspješne i uređene BiH, buduće članice Europske unije, za bolji i kvalitetniji život svih stanovnika Federacije BiH i BiH.“, stoji u čestitki.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.