brojni problemi

Marin Brkić: Nezadovoljni smo radom Instituta za nestale osobe BiH

nestali
21.04.2017.
u 18:25

Marin Brkić, predsjednik Udruge obitelji nestalih, nasilno odvedenih i ubijenih Hrvata Brčko distrikta i prvi potpredsjednik i član Upravnog odbora Regionalne koordinacije udruženja obitelji nestalih osoba s područja bivše Jugoslavije, kazao je u izjavi za Fenu kako su članovi udruge na čijem je čelu, kao i koordinacije nezadovoljni radom Instituta za nestale osobe BiH.

"Upravni odbor Instituta se devet godina nije mijenjao. Tamo su ljudi koji nemaju veze s nestalima i nisu izgubili nikoga. Njihov mandat je istekao prije pet godina, a oni su još uvijek članovi Upravnog odbora", istaknuo je Brkić.

Naglasio je kako osobe u Institutu koje se bave pitanjima nestalih trebaju budu odvojene od političkog djelovanja i da ne budu upletene u politiku.

Ocijenio je kako Savjetodavni odbor pri Institutu, čiji je inače član, nema nikakvih ingerencija u djelovanju Instituta i da postoji samo radi forme.

"Neprihvatljivo je da dvadeset i više godina nakon rata, još uvijek nemamo središnjeg registra nestalih osoba i da isti nije verificiran. Sve su to problemi koji koče rad i pronalazak nestalih osoba a zbog kojih najviše ispaštaju obitelji nestalih", ustvrdio je Brkić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?