sastanak u Luxembourgu

Marija Pejčinović-Burić naglasila važnost reforme izbornog zakona u BiH

Goran Stanzl/PIXSELL
15.10.2018.
u 21:04

Hrvatska šefica diplomacije izrazila je u ponedjeljak svojim kolegama iz Europske unije zabrinutost činjenicom da je Hrvatima u BiH, treći put od potpisivanja Daytonskog sporazuma, onemogućeno da izaberu svog legitimnog predstavnika u Predsjedništvo BiH, priopćilo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Marija Pejčinović-Burić sudjelovala je na sastanku Vijeća za vanjske poslove u Luxembourgu na kojem je svojim kolegama iz EU naglasila važnost reforme izbornog zakona u BiH u skladu s odlukom Ustavnog suda o legitimnom predstavljanju, koji bi zajamčio jednakost triju konstitutivnih naroda u BiH i osigurao izbor legitimnih predstavnika na svim razinama.

Zbog važnosti ovog pitanja predložila je da se ova tema u najkraćem roku stavi na dnevni red Vijeća za vanjske poslove, stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 2

BR
brodarevac
12:26 16.10.2018.

Iz Ambasade SAD-a u BiH kazali su kako je neodgovorno držati budućnost ove zemlje taocem radi postizanja političke koristi, ističući da je Čovićev uslov za uspostavu vlasti nepošten.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?