EVO GDJE JE BIH

Mapa gostoprimstva u Europi: U kojim zemljama ćete dobiti hranu kao gost u nečijem domu?

24.02.2024.
u 18:50

Zanimljiva mapa dijeli se društvenim mrežama, a prikazuje vjerojatnoću da kao gost budete ponuđeni hranom u određenim zemljama Europe.

"Hoćete li dobiti hranu kao gost u nečijoj kući?", navedeno je uz mapu te su zemlje predstavljene različitim bojama.

Tamnoplava označava mjesta gdje hranu dobijete skoro uvijek, svijetloplava zemlje gdje će vas često počastiti hranom, dok narandžasta one gdje nije očekivano da vam daju hranu, a crvenom su označene zemlje gdje vam skoro nikad neće ponuditi hranu.

Ono što se da primijetiti jeste da se zemlje Mediterana uključujući i BiH i zemlje u susjedstvu ističu u gostoprimstvu - te su obojene tamnoplavom nijansom gdje ćete skoro uvijek dobiti hranu kao gost u nečijem domu.

Što idete sjevernije, vjerojatnost se smanjuje. Tako u južnom dijelu Francuske i na sjeveru Italije, u Sloveniji, potom zemljama istočne Europe ćete često dobiti hranu.

U južnom dijelu Njemačke, Austriji, Švicarskoj i dijelu Velike Britanije ćete već rijetko dobiti hranu.

Sjever Njemačke, Nizozemska te Skandinavske zemlje označene su crvenom bojom što znači kako u ovim zemljama skoro nikad nećete kao gost biti ponuđeni hranom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?