Smještaj maloljetnika

Maloljetni prijestupnici uskoro u novom domu

14.11.2015.
u 06:45

Federalna Vlada dala je suglasnost Kazneno-popravnom zavodu poluotvorenog tipa u Orašju za prijem tri državna službenika i 15 namještenika za potrebe Odjela odgojno-popravnog doma. Prije raspisivanja javnog natječaja i oglasa potrebno je, zaključeno je, pokušati popunu radnih mjesta putem internog natječaja i oglasa,, javlja portal Večernjeg lista BiH Vecernji.a.

Odjel odgojno-popravnog doma je predviđen za smještaj 48 maloljetnika u odjele i 12 u prijemnom odjelu doma, što čini ukupan kapacitet za 60 maloljetnika kojima je sud izrekao mjeru upućivanja u odgojno-popravni dom. Kako bi ovaj dom, nakon izdavanja upotrebne dozvole, mogao i praktično početi funkcionirati, odnosno kako bi se prvi maloljetnici mogli smjestiti u isti, potrebno je zaposliti minimalan broj službenog osoblja.

Za početak rada potrebno je zaposliti ukupno 18 osoba. Otvaranjem Odjela odgojno-popravnog doma riješio bi se desetljetni problem smještaja maloljetnika kojima je sud izrekao mjeru upućivanja u odgojno-popravni dom, a koji su trenutačno od 2009. godine smješteni u KPZ PT Tuzla u uvjetima koji nisu zadovoljavajući za tu djecu.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?