obilježen dan općine

‘Mali’ Vitez dio je globalnih priča, pozitivnih i negativnih, koje se jednostavno ne mogu izbjeći

29.04.2019.
u 10:00

U povodu Dana općine Vitez, u dvorani hotela “Central” održana je svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su nazočili brojni dužnosnici svih razina vlasti, gospodarstvenici, predstavnici udruga proisteklih iz prošloga rata, vjerski dužnosnici, kulturni i sportski djelatnici, piše Večernji list BiH. 

Lijepo i svečano ozračje

Na svečanosti su bili i predstavnici grada prijatelja Viteza Popovače, na čelu s gradonačelnikom Josipom Miškovićem, hrvatski konzul Konzulata u Vitezu, Pero Bilušić, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara... U lijepom i svečanom ozračju okupljenima se prvi obratio predsjednik OV-a Hidajet Sivro kazavši kako se “općina poslije teških ratnih stradanja brzo oporavila u svim oblastima života i rada”. Potom su se obratili i Vitežanka Marina Pendeš, ministrica obrane BiH i izaslanica u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, te gradonačelnik Popovače Josip Mišković. Načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak – Matić govorio je o aktualnom stanju u općini. Govorio je o radu, radovima i akcijama, o planovima koji su i bit će odreda, kako je kazao, u funkciji građana Viteza i svih onih koji su u Vitezu našli svoj “kruh nasušni”. Kazao je načelnik kako je i mali Vitez dio globalnih priča, pozitivnih i negativnih, koje se jednostavno ne mogu izbjeći “ma koliko to mi ponekad htjeli i željeli”. “Često se mogu čuti pitanja naših građana – kuda plovi ovaj viteški brod? Mogu se čuti raznorazne primjedbe, kritike, dobronamjerne i one drugačije na koje u ovom svečarskom danu neću komentirati ni na njih odgovarati. No, poručit ću – Hajmo raditi! - svatko na svom radnom mjestu neka da svoj doprinos u granicama svojih mu granicama koje se traže na radnom mjestu, na političkoj dužnosti, na mjestu ili dužnosti u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti. Jer nitko nama neće doći sa strane i riješiti naše probleme koje imamo”, kazao je načelnik i istaknuo aktivnosti koje se poduzimaju u Općini, prije svega na infrastrukturi - prometnoj, vodoopskrbnoj (pitka voda do svakoga doma op. a.), most preko rijeke Lašve koji će povezati središte grada i veliku vitešku poslovnu zonu. Ukazao je na problem i traženje rješenja za odlaganje i sortiranje otpada, na energetsko fasadno utopljavanje društvenih objekata... Načelnik je dodao kako je općinski proračun od 10 milijuna i 800 tisuća KM (pre)mali za rješavanje nagomilanih problema, ali i da je ohrabrujuće da je proračun u rastućem trendu. Ukazao je i na uspješno poslovanje viteških gospodarskih subjekata čiji je ukupni promet u prošloj godini bio milijardu i dvije stotine milijuna KM.

Plakete zaslužnima

Na kraju svečane sjednice OV-a zaslužnim su dodijeljena općinska priznanja. Plakete grada dobili su poduzeće Lucius d.o.o., direktora Matije Marjanovića, Mihnet ef. Mehmedović, imam Ahmed-agine džamije, i Udruga građana “Prvi koš” MZ Bila, koju uspješno vodi Igor Bošnjak. Posthumno posebna priznanja dodijeljena su Zdravku Šimiću i Amiru Dželiloviću. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije