Mali poljoprivredni proizvođači lakše do otkupne stanice i tržnice

11.06.2024.
u 20:42

U općini Žepče obavljena je primopredaja izvršenih radova projekta unaprjeđenja pristupne infrastrukture za male poljoprivredne proizvođače na lokacijama Begov Han i Gradska tržnica Žepče, a nazočili su joj, među ostalima, načelnik općine Mato Zovko i direktor Ureda za koordinaciju projekta - PCU pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Halil Omanović.

Projektom su izvršeni radovi na izgradnji cestovne infrastrukture na dvjema lokacijama, i to pristupnim cestama otkupnoj stanici poduzeća Dinex Comerc d. o. o. Begov Han i Gradskoj tržnici u Žepču. Ukupna vrijednost izvršenih radova je 283.301,37 KM, a svaka od strana potpisnica sufinancirala je 50% od ukupne vrijednosti projekta. Projektom je podržana i nabava paketa za poljoprivrednike kooperante Dinex Comerca d. o. o.

Navedene aktivnosti provedene su u sklopu projekta razvoja ruralnih poduzeća i poljoprivrede - READP (Rural Enterprises and Agricultural Development Project) u cilju doprinosa ruralnom ekonomskom razvoju i smanjenju siromaštva poboljšanjem životnih uvjeta, generiranjem prihoda i povećanjem životnog standarda ciljanih kućanstava kroz njihovo angažiranje u profitabilnim agrobiznisima i mogućnostima zapošljavanja. Inače, Općina Žepče ima dobru suradnju s Uredom za koordinaciju projekata PCU pri FMPVŠ i Međunarodnim fondom za poljoprivredni razvoj IFAD-om od 2014. godine.

Dosad su realizirani projekti "Pristup tržištu malih farmera" i "Poboljšanje životnih uvjeta na selu", "Izgradnja Gradske tržnice Žepče", izgradnja i sanacija lokalnih cesta u Radunicama, Mjestovoj Ravni i Orahovica - Tubaci i vodovod u Begovu Hanu, objavili su, među ostalim, iz Općine Žepče. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije