Čapljina

Mali Čapljinci iz Dječjega vrtića kustosi su svoje likovne izložbe

17.03.2017.
u 09:13

“Likovno! Jede li se to ?...” naziv je zanimljive izložbe dječjih radova likovne radionice Dječjeg vrtića Čapljina. Po prvi put u povijesti ovog čapljinskog vrtića mališani su puna tri mjeseca kroz likovnu radionicu stvarali svoja umjetnička djela među kojima su ne samo crteži već i brojne instalacije. Likovna je radionica jedan od tri vrijedna projekta koji se u posljednje vrijeme provodi u Dječjem vrtiću Čapljina, a ova je izložba pokazala da mališani već sada imaju smisla za umjetnost te su se dokazali u izradi svojih likovnih radova. Do sada je likovna kultura u vrtiću bila u rukama teta koje su to koristile kao metodu da djecu nauče nešto iz određenih oblasti.

No, ravnatelj Dječjeg vrtića Čapljina Ivica Matić želio je novi iskorak te je i pokrenuta spomenuta likovna radionica u kojoj je s djecom tri mjeseca radila likovna umjetnica Lana Hunjić. Tako su se djeca svakim danom upoznavala sa svim tehnikama stvaranja umjetničkih djela.

- Dva su razloga za ovu izložbu i sve ovo što vidite kao gotove umjetničke radove. Kao prvo, djeca su jako željela biti dio ove likovne radionice i stalno su pitala kada će stvarati radove i kada će biti ova izložba. Iznenađeni smo s koliko su veselja i želje mališani stvarali svoje radove, a sami su radili i neke zahtjevnije instalacije. Na kraju je ispalo da su oni i kustosi svoje izložbe jer su sve to detaljno planirali i birali, a na kraju sve to i pretvorili u djelo. Drugi je razlog da roditeljima pokažemo da likovne radionice nisu nešto nedostižno za svu djecu jer se cijelo vrijeme misli da tamo mjesta ima samo za onu izuzetno talentiranu.

Evo, mi smo pokazali kako se zajedništvom mogu uraditi brojne lijepe stvari - istaknula je voditeljica likovne radionice Lana Hunjić u svom govoru na otvaranju izložbe koju su skupa razgledavali i mali autori radova i njihovi roditelji.

- Željeli smo pomaknuti neke stvari u Čapljini, a ovo je dokaz koliko su naši mališani spremni na zajednički rad i vrijedni u stvaranju likovnih radova i svih ovih zanimljivih umjetničkih instalacija. Ovo će nam biti velika motivacija za sve sljedeće slične projekte koje ćemo odrađivati s našom djecom u vrtiću - poručio je Ivica Matić, ravnatelj Dječjeg vrtića Čapljina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?