Odžak

Malena Anja najveća radost obitelji Medić

10.02.2017.
u 07:00

Kardinal Vrhbosanske nadbiskupije Vinko Puljić krstio u Odžaku sedmo dijete obitelji Kristijana i Mare Medić. U vremenu u kojem živimo višečlane obitelji prava su rijetkost u Posavini opterećenoj, kao i druga bh. područja, odlaskom prema zapadnim zemljama. Mlade obitelji uglavnom se opredjeljuju za jedno ili dvoje djece, a obitelji s 5, 6 ili sedmero djece prava su rijetkost, piše Večernji list BiH.

Takvu obitelj pronašli smo u Odžaku, ili bolje rečeno, vijest je pronašla nas s obzirom na to da je u župi sv. Ivana Krstitelja Glavosjeka u Odžaku nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić predslavio svetu misu i pod njom krstio sedmo dijete Kristijana i Mare Medić - malenu Anju. U svojoj homiliji kardinal Puljić nazočnim vjernicima protumačio je sakrament krštenja i sve milosti koje se njime dobivaju. Kardinal Puljić napomenuo je kako i sam dolazi iz mnogobrojne obitelji te da posebno priznanje odaje roditeljima koji su spremni za suradnju s Bogom i donošenje novoga života na zemlju, posebno u ovim vremenima “bijele kuge”.

Posjetili smo obitelj Medić u Odžaku.

Na samom ulasku u kuću zamjetni su bili ugodno toplo ozračje i dječji smijeh. Vrlo brzo su nas “razoružali” od mikrofona i fotoaparata pa smo rasterećeni snimanjem u srdačnom razgovoru doznali kako živi deveteročlana obitelj u kojoj u najstarija punoljetna Kristijana, godinu je dana mlađi Pero (17), Gabriel ima 13 godina, Manuel 12, Rebeka 5, Rahela samo 3 i najmlađi član obitelj Medić je četveromjesečna beba - malena Anja. Od sedmero djece, čak su četvero školarci.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije