isprobajte

Mak sir kolač: Mekan, ukusan i sočan podsjeća na dobre starinske kolače

Foto: coolinarika
25.04.2023.
u 20:08

Kolač od sira i maja koji je dosta jednostavan za napraviti oduševit će sve koji su ljubitelji maka. Kolač je predivan i jako sočan i ukusan. Svojom mekoćom i ukusom podsjeća na dobre starinske kolače...

Sastojci

Tijesto:

200 g brašna
1 mala kasika Praška za pecivo 
70 g šećera
1 vanilin šećer
80 g mekog maslaca
1 jaje

Mak smjesa:
50 g mekog maslaca
120 ml mljeka
250 g mljevenog maka
30 g Pšenične krupice (griza) 
100 g šećera

Sir smjesa:
400 g kisele pavlake
250 ml Mljeka
1 Vanila puding 
80 g šećera
30 g Pšenične krupice (griza) 
1 vanilin šećer


Priprema

1. Sve za tjesto sjediniti i umjesiti. Zaviti u foliju i ostaviti na hladno dok se ne pripremi sve ostalo, piše Coolinarika.

2. Mak smjesa: Maslac istopiti pa dodati sve ostale sastojke i kuhati mješajući toliko dok se ne zagrije. Maknuti s vatre i ohladiti.

3. Sir smjesa: sve staviti u jednu posudu i žlicom izmješati toliko da nema grudvica. Pripremiti kalup 24 cm obložen sa papirom za pečenje. 

4. Tjesto sad razviti na malo brašna i obložiti kalup tako da i rub budu od tjesta oko 2 cm. Usuti prvo mak smjesu i poravnjati pa preko sir smjesu. Staviti kolač da se peče u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 40-45 Minuta. Pustiti da se dobro ohladi i služiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije