Obitelj Stanković jedina dobila trojke u prošloj godini

Majka trojki: Teško je, ali sve prođe

09.10.2016.
u 09:40

Katarina, Ana i Marija Stanković iz banjolučkog naselja Česma jedine su trojke rođene na području Republike Srpske u prethodnih godinu dana. Vesna i Dragan Stanković postali su roditelji 20. travnja ove godine, a sada, gotovo šest mjeseci, kasnije kažu kako još uvijek nisu svjesni što im se događa.

Radost za obitelj

“Teško je, ali kada ih čovjek samo pogleda, sve prođe, rekla je Vesna Stanković, majka djevojčica Katarine, Ane i Marije. Ispričala je da je za brigu o troje novorođenčadi istodobno potrebno puno strpljenja i ljubavi.

“Dobili smo ih umjetnom oplodnjom, nakon malo dulje borbe, ali, hvala Bogu, uspjelo je iz prvog puta”, rekla je Vesna za Anadoliju. Trudnoća joj je zbog visokog rizika protekla u strepnji. Liječnici su predlagali embrioredukciju, ali Vesna nije pristala na ovaj zahvat. “Dugo sam morala ležati u bolnici, oko četiri mjeseca, ali zahvaljujući dobrim liječnicima i mom strpljenju došle su na svijet”, rekla je Vesna Stanković koja je rodila u osmom mjesecu trudnoće. Između beba već sada, kaže majka, postoje uočljive razlike.

Lako ih je razlikovati prema fizičkom izgledu, jer je jedna tamnija od ostalih, druga ima rupice na obrazima, a treća je krupnija od sestara.

“Sada imaju i različite karaktere, pa je jedna maza, druga je razmažena, a treća je mudrica, odnosno zna svoje”, ispričala je ova mlada majka. Jako joj je značajna pomoć koju ima u svakodnevnoj brizi za djevojčicama.

Tijekom dana pomažu joj dvije tete, a tijekom noći svekar i svekrva joj omogućavaju da odspava po nekoliko sati. “Da nema obitelji, teško bi bilo, sama s njima ne bih mogla”, kaže Vesna. Iako su djevojčice dobre, s obzirom da ih je tri, teško je stići obaviti sve nužno i uskladiti njihove potrebe i navike. “Mislim da će sad sve biti lakše s obzirom da imaju skoro šest mjeseci”, nada se majka. Ile Stanković, Vesnin svekar, ispričao je da su mu Katarina, Ana i Marija prva unučad i, naravno, mezimice.

Financijska pomoć

“Došla je radost u kuću. Na njih svi pazimo, sad su malo porasle pa je malo lakše, ali uvijek su i bile dobre, lako ih je čuvati”, rekao je ponosni djed. Njemu i baki Vidi, kaže, ništa nije teško, jer im briga o djevojčicama pričinja radost. Jedva čekaju da prohodaju, pa da se mogu šetati i igrati.

Obitelj Stanković posjetili su i predstavnici Ministarstva zdravstva RS-a i Javnog fonda dječje zaštite i uručili im prigodne darove i pomoć od 1500 KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?